Takie jedzenie ma dodawać siłPilotażowo, ale smacznie i zdrowo |
06.08.2025. Radio Elka, Leszek Wspaniały | ||||||||||||||
Dyżurny reporter: ![]() - Program ma na celu zapewnienie pacjentom pełnowartościowych, smacznych i zbilansowanych posiłków, dostosowanie diety do stanu zdrowia i potrzeb żywieniowych chorych oraz zwiększenie świadomości żywieniowych wśród pacjentów i personelu. Posiłki serwowane pacjentom w naszej placówce przygotowane są z najwyższą starannością, zgodnie z obowiązującymi normami oraz indywidualnymi zaleceniami dietetycznymi dostosowanymi do potrzeb każdego pacjenta. W procesie ich przygotowywania uwzględniamy zarówno aspekty zdrowotne, jak i preferencje smakowe, dbając o to, by posiłki były nie tylko pełnowartościowe, ale również atrakcyjne pod względem wizualnym - powiedział Marcin Link, rzecznik prasowy szpitala w Głogowie. Szpital na podstawie opinii pacjentów z satysfakcją stwierdza, że serwowane dania są nie tylko odpowiednio zbilansowane pod kątem wartości odżywczych, ale także smaczne i estetycznie podane, co wpływa pozytywnie na ich apetyt i samopoczucie. - Naszym celem jest, aby codzienne posiłki stanowiły integralną część procesu leczenia oraz pomagały w szybszym powrocie do zdrowia. Jednocześnie pragniemy, by żywienie w naszej placówce poprawiało komfort pobytu i dodawało pacjentom sił podczas hospitalizacji - zakończył rzecznik.
reklama
|
reklama
reklama
reklama