Producenci i twórcy na startProducenci i twórcy na start |
| 03.06.2008. Radio Elka, Iwona Adamczak | ||||||||||||||
Dyżurny reporter: 667 70 70 60Aby wytwarzany przez nas produkt wziął udział w walce o miano najlepszego, trzeba go opisać na specjalnym formularzu zgłoszeniowym. - Można go pobrać w siedzibie starostwa na ul. Sikorskiego. Formularz ten jest zgłoszeniem do udziału w konkursie. Nie trzeba przynosić do nas gotowego produktu. Ich prezentacja i rozstrzygnięcie konkursu przewidujemy na imprezie „W cieniu Kolegiaty”, 15 sierpnia. Wówczas uczestnicy konkursu będą mogli zaprezentować Jury zgłoszone wcześniej przez siebie potrawy - informuje rzecznik. W konkursie ocenie podlegać będą potrawy wytworzone na Ziemi Głogowskiej w czterech kategoriach: potrawy, wyroby i przetwory spożywcze; napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe); wyroby z użyciem głogu oraz inne produkty. W konkursie planowane są nagrody za zajęcie I miejsca w poszczególnych kategoriach oraz nagroda główna, która zyska miano najlepszego lokalnego produktu spożywczego Ziemi Głogowskiej. Potrawy zgłaszać można w terminie do dnia 30 czerwca 2008 r. w Starostwie Powiatowym w Głogowie, w wydziale Promocji, Kultury i Komunikacji Społecznej pok. nr 5 na parterze.(ada)
reklama
| ||||||||||||||
reklama
reklama
reklama















Głogów. Robisz nieprzeciętne wino z głogu albo dżemy, to zgłoś swój produkt do konkursu. Starostwo chce wyłonić " Najlepszy lokalny produkt spożywczy Ziemi Głogowskiej”. - Preferowane będą wyroby wytwarzane według starych, tradycyjnych receptur lub własnych, twórczych, oryginalnych przepisów bez użycia środków chemicznych, ekologiczne - mówi Patrycja Białęcka, rzecznik starostwa.
667 70 70 60


