Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
  • Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
  • Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
  • Zaufani Partnerzy - lista tutaj

Cele przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  • wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  • pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  • świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  • pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
  • forma pisemna
    Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Później
ZGADZAM SIĘ
 
Wiadomości
Sport
Nie przegap
Nowe Galerie Foto
Ładowanie galerii zdjęć...
więcej...
3
Maja 2024
Piątek
Imieniny obchodzą:
Aleksander,
Antonina, Maria,
Mariola
ŚWIĘTO
KONSTYTUCJI
TRZECIEGO MAJA
Do końca roku 242 dni.
Start arrow Głogów arrow Krężel: Doświadczenie chcę przełożyć na talerz

Krężel: Doświadczenie chcę przełożyć na talerz

14.11.2013. Radio Elka, Mateusz Kowalski
1010_krezel.jpgBartłomiej Krężel, szef kuchni w głogowskich restauracjach Prezzo i Fortepiano, tuż przed półfinałem zakończył przygodę z polsatowskim programem Top Chef. Mimo wszystko głogowianin odniósł ogromny sukces, bo znalazł się w gronie pięciu najlepszych kucharzy. 
Dyżurny reporter: 667 70 70 60
W ostatnim programie odpadł między innymi przez niedopieczoną wieprzowinę. Jak sam mówił, czuł się już wypalony i brakowało mu motywacji. - Nie mogłem już zapanować nad stresem. To było ponad mną. Ucieszyłem się, że jury zdecydowało, iż Bartkowi trzeba podziękować -
mówił na zakończenie programu.

Mimo kilku wpadek i nieudanych dań głogowianin został pochwalony przez szefa jurorów Wojciecha Modesta Amaro. - Jesteś jak kot, masz energię, a ja to uwielbiam. Masz tempo, zaangażowanie, szaleństwo i kilka biegów, jak trzeba to siódmy, ósmy i dziewiąty. Gotowanie ma być przyjemnością i ty masz w sobie te wszystkie elementy - mówił szef jury.

Po wszystkim Bartłomiej Krężel przyznał, że program wiele go nauczył i zdobytą wiedzę będzie chciał wykorzystać w swoich restauracjach. - Zauważyłem, że można pracować w wielkim spokoju. Wystarczy być dobrze zorganizowanym. Po programie będę miał dużo pozytywnych wspomnień, ale też nauczkę, by nie zamykać się w mieście, tylko jeździć, zwiedzać i poznawać nowe smaki. To wszystko chcę przenosić do mojego miasta, gdzie potencjał jest wielki. Teraz wracam do mojego kochanego Głogowa, dostałem dużo pozytywnej energii, doświadczenia i umiejętności. Będę chciał to wszystko przełożyć na talerz - wyznał B. Krężel.

Realizacja programu zakończyła się przez wieloma tygodniami. Od tego czasu Krężel gotuje znów dla głogowian. (mat, źr. Polsat)
 
Komentarze (40)
1. Dodane przez paulina, w dniu - 14-11-2013 15:18
Widac doswiadczenia z programu bo na pizzy w prezzo coraz mniej skladnikow:(
2. Dodane przez sk4, w dniu - 14-11-2013 16:44
Moze i mnie składników,ale mięso bedzie wysmazone:P
3. Dodane przez Zoa, w dniu - 14-11-2013 17:47
A ja zamierzam wybrać się z moją rodziną do tej pizzeri i popróbować cos smacznego.Panie Bartku co by Pan zaproponował dla czterech osób w rozsądnej cenie???
4. Dodane przez Głogowianka, w dniu - 14-11-2013 18:12
To ja idę na krewetki......
5. Dodane przez niestety, w dniu - 14-11-2013 18:53
prezzo p ostrym starcie spadlo na twarz... jak dostalem sos wcisniety w pizze, to przestalem kupowac tam cokolwiek. O oszczednoci na skladnikach nie wspomne, o olewaniu stalych klientow tez.
6. Dodane przez Karol, w dniu - 14-11-2013 19:51
Byłem z żoną na obiedzie w rocznicę naszego ślubu w Prezzo. Ogrodzenie przypomina mi trumnę w zakładzie pogrzebowym ( wiele takich opinii jest0 . Lecz to nie ważne!, z zamówionych dań Łosoś ze szpinakiem i dodatkami był super,ale Schabowy z kością i szynka fatalny,twardy nie dopieczony !!!tragedia. Najlepsza to była kapusta zasmażana.Dobrze Bartka wczoraj ocenili !!!. Mięsnych dań to on nie potrafi przygotować .Do pracy ,może Tata Zdzichu pomoże,bo całe życie się uczyć trzeba.Swoją drogą gratuluję super promocji i powodzenia życzę. Dalej będę korzystał z Twojego lokalu a i schabowy będzie lepszy w co wierzę.
7. Dodane przez od lat ta sama, w dniu - 14-11-2013 20:08
jak do Prezzo to tylko nr. 22 - Polo e broccoli !!! Moja pyszna :)
8. Dodane przez biker, w dniu - 14-11-2013 20:14
A POLĘDWICA BYŁA OSTATNIO WYSUSZONA NA WIÓR
9. Dodane przez Czesław, w dniu - 14-11-2013 20:27
Zamówiłem jakiś czas temu pizze w Prezzo-pierwszy ostatni raz.Pudełko było do cna namokniete wodą ,nie wiem czy to pieczarki rozmokły czy co.Nie byłem zadowolony.Ilośc dodatków takze mnie nie powaliła(ulotka sugerowła dużą ilość i jakosc)sorki nie tedy droga.Nie polecam,poza tym drogo.
10. Dodane przez adam, w dniu - 14-11-2013 20:30
moze mi sie wydaje ale odnosze takie wrazenie ze odkad Bartek byl w programie to prezzo przestało sie starac o klienta.Pizza juz nie ta sama co kiedys,sosow polowa mniej,na obsługe tzreba długo czekac..prosze nie zepsuj tego,niech bedzie tak jak kiedys bo to bylo jedyne miejsce gdzie co tydzien w niedzele chodzilem ze swoja rodzina.Powodzenia
reklama
11. Dodane przez nigdy, w dniu - 14-11-2013 20:30
nigdy więcej nie zarobi na mnie ani grosza pierwszy i ostatni raz!! tylko empireum
12. Dodane przez Pan biszkopt, w dniu - 14-11-2013 21:19
Brawo za odwagę i osiągnięcie takiego rezultatu a komentarzami w stylu tylko "empi coś tam" się nie przejmuj. Już Magda G. pokazała jak wygląda Głogów na kulinarnej mapie RP.... Większość powyższych komentarzy i tak jest napisana przez żenującą konkurencję ..... A jak się komuś nie podoba to żegnam ozięble i na Stare Miasto. Tylko Kopernik!!! pozdrawiam
13. Dodane przez 3xwięcej, w dniu - 14-11-2013 21:29
Na ulotce mają 3 x więcej dodatków, szkoda, że nie dopisali, że należy samemu je dołożyć. Po prostu kant, że i Polsat nie pomoże. NIE POLECAM
14. Dodane przez tomasz, w dniu - 14-11-2013 21:51
w sumie tak na początku było super bez dwóch zdan w fortepiano ale ostatnio albo kucharz się zmienił albo chłopaki już odcinają kupony od sukcesu bo czuć różnicę , ale to i tak to jeszcze jedno z najlepszych miejsc w Głogowie , w empireum faktycznie smacznie , pozdrawiam i życzę sukcesów
15. Dodane przez podpisuje sie, w dniu - 14-11-2013 23:28
nic dodać, nic ująć. Dwa tygodnie temu bylem z rodzina w niedziele w Fortepiano. 2, może 3 stoliki zajęte. wiecie ile czekaliśmy na obiad ? 50 minut !!!!! a to były jakieś makarony i ryz plus dla dziecka frytki i nuggetsy? to się w życiu nie wykonuje w 50 minut.
16. Dodane przez Marcin, w dniu - 15-11-2013 00:27
Znawcy kuchni wielcy, co kucharzy po pizzy oceniaja bo reszta dan za droga na wasze małe portfele, ale za to ego wielkie. Ja klient, ja Pan. Śmiać mi się z zazdrośnicy, zawistnicy, a pizza w fortepiano i prezzo jest najlepsza w Głogowie.
17. Dodane przez Seba, w dniu - 15-11-2013 07:27
Ostatnią dobrą pizzę to serwowali za czasów PINOKIO p.Tadeusza.
18. Dodane przez UPR, w dniu - 15-11-2013 07:45
Bartek nie gotuje w fortepiano tylko w prezzo. Jadłem niedawno steka wołowego w fortepiano i jakościowo był dość kiepski, natomiast sposób wysmażenia i podania wyśmienita. Ale wiadomo oczami się nie je. Trzeba popracować chłopaki nad jakością, bo rzeczywiście siadła. Mateusz i Bartek powodzenia
19. Dodane przez Pewnego razu..., w dniu - 15-11-2013 07:49
zamówiłem piccę z kurczakiem,po dostarczeniu do stolika spytałem - czy ten kurczak uciekł? Ciężko go było zlokalizować.
20. Dodane przez aneta, w dniu - 15-11-2013 07:51
Brawo za odwagę dla Bartka!!! wykazał się doświadczeniem i rozsławił Głogów !!! Gratulacje!! życzę dalszych sukcesów! a na idiotyczne komentarze proszę nie zwracać uwagi, niestety zawiść bierze górę u niektórych!!
21. Dodane przez Zoa, w dniu - 15-11-2013 09:55
Zgadzam się z Anetą ,wystąpić w programie i zajść tak daleko...fiu fiu Gratuluję!!
22. Dodane przez Ad16, w dniu - 15-11-2013 11:25
Człowieku, nie interesuje mnie konkurencja, nie zachwalałem jej. Ale jakbyś dostał pizze z wcisnietym w nią pojemnikiem z sosem, to świadczy o ,,podejsciu do Klienta.'' I jesli kucharz nie radzi sobie z pizzą, to niech nie zabiera się za nic innego. W kazdym razie wątek zamykam, bo dla mnie prezzo juz nie istnieje, mimo ze wydalem tam spoooro kasy.
23. Dodane przez heh, w dniu - 15-11-2013 14:37
chyba jakas konkurencja komentuje :) w PREZZO jest i bylo dobre jedzenie i mam nadzieje ze tak zostanie !
24. Dodane przez Woda, w dniu - 15-11-2013 15:41
Empireum najsłabsze jedzenie w Glogowie a do tego właściciel nie do strawienia
25. Dodane przez gosc, w dniu - 15-11-2013 15:55
jek narazie lepszej restauracjii w glogowie niema.powodzenia zycze.
26. Dodane przez Młgorzata, w dniu - 15-11-2013 16:07
Panie Bartku bardzo gratuluje dojścia w programie tak daleko. Program z Pana udziałem był ciekawy bo przecież ktoś był NASZ to znaczy Głogowianin.Co do pizzy musi pan zmienić kucharza niech zabierze noże i wróci do domu.
27. Dodane przez fanka Prezzo, w dniu - 15-11-2013 17:51
Dokladnie :) niech zabierze swoje noze i wroci do domu.Kiedys pizza byla super,makarony i risotto w dalszym ciagu sa wspaniale w smaku i starannie przygotowane
28. Dodane przez do Woda, w dniu - 15-11-2013 17:53
nie przesadzaj ze najgorsze jedzenie w miescie.Idz sobie do da grasso albo do heopsa i wtedy sie wypowiadaj gdzie jest najgorsze zarelo.Albo do zurka na starym miescie gdzie pierogi to same ciasto a zupy sa stare i rozcienczane
29. Dodane przez lol, w dniu - 15-11-2013 20:59
do kom.28-Ty nie na oczy nie widziałeś CHEOPSA, bo nawet nazwy napisać nie potrafisz!!!  
Dla Pana Bartka brawo!
30. Dodane przez Małgorzata, w dniu - 15-11-2013 21:42
Nikt nie krytykuje jedzenia w PREZZO tylko nie można wypracowaną markę niszczyć my konsumenci się przyzwyczajamy do jakości. Kiedyś przy płaceniu rachunku pochwaliłam że było pyszne i usłyszałam że NIE LICZY SIĘ ILOŚĆ TYLKO JAKOŚĆ.I tego śię trzymajcie dalej bo jesteśmy tym co jemy. Pozdrawiam PREZZO Bartek po prostu musi użyć ryku lwa i obudzić kogo trzeba a kogo trzeba pochwalić i dać premie bo o pracowników dobrych trzeba dbać.
31. Dodane przez smakosz polski, w dniu - 16-11-2013 21:36
Od dłuższego już czasu nie jem w głogowskich knajpkach. 
Polecam porównać sobioe choćby jedzonko w Młynie w Lubięcinie lub Baszcie pod Żodanem. Będziecie mieć porównanie co do jakości i cen. Okazuje się, że można i smacznie i stosunkowo niedrogo. 
Wolę pojechać sobie choćby 50 km od Głogowa, ale dobrze zjeść.
32. Dodane przez alamar, w dniu - 16-11-2013 23:20
Każdy ma prawo do wypowiedzi tej pozytywnej czy negatywnej ale oznacza to, że jest w tej kwestii jeszcze coś do zrobienia więc Panie Bartku do pracy. 
Dla mnie jesteś Wielki, mimo że odpadłeś w TOP SZEFIE 
życzę powodzenia. Pozdrawiam.
33. Dodane przez lol, w dniu - 17-11-2013 00:07
mi tam w prezzo nie smakuje żarcie, no i klimat jak na stołówce typu bar mleczny... może ładnie wyglada to i owo na tarlerzu, ale lepiej za ta cene dla calej rodziny zrobic obiad w domu no i smaczniejszy bedzie
34. Dodane przez Mirek, w dniu - 18-11-2013 16:48
ja chodzę do P(...) na steki wołowe -sa NAJLEPSZE
35. Dodane przez Kasia, w dniu - 19-11-2013 13:10
Mi tam smakują makarony :) może ostatnio sos nie był idealny, ale cieszę się, że te restauracje są w mieście. Bo gdyby ich nie było, nie chodzilibyśmy nigdzie, bo gdzie ? :) powodzonka. Doganiamy Leszno i inne miasta dzięki Prezzo i Fortepiano :)a ta stalibyśmy w miejscu :) Przynajmniej mam gdzie zaprosić rodzinę na obiad/ kolację :)
36. Dodane przez Monika, w dniu - 19-11-2013 13:16
Bartek gratulacje. Jesteś wielki. A tymi komentarzami to się w ogóle nie przejmuj. Szkoda, że odpadłeś przed finałem.
37. Dodane przez Paweł, w dniu - 19-11-2013 21:48
Szkoda, że to już NIE JEST restauracja tylko pizzeria. Pizza powinna być tylko na dowóz!!! Bartek zastanów się nad tym jakich klientów chcesz przyciągnąć. Popatrz na posty i sam zobacz, że sama hołota się wypowiada. W domu żrą mielone z pyrami a tu wielkich degustatorów udają. Ale jakość usług faktycznie spadła na twarz.
38. Dodane przez Lech free, w dniu - 20-11-2013 13:19
Widziałem od pocztaku ile Bartek i Mateusz serca wlozyli w obie resteauracje postawili wszystko na jedna karte i wciągu 4 lat postawili wszystko na nogi, z tego co widze i czytam to pelno zazdrosnikow wypisuje tutaj na forum to jest takie glogowskie piekiełko ale fakt jest taki trzeba mieć JAJA żeby dostać się do takiego programu i się utrzymać w nim tak długo , a krytykanci to nawet jajecznicy nie potrafią usmazyc. Pozdrawiam Przemek
39. Dodane przez l, w dniu - 20-11-2013 20:24
Pan Bartek pokazał jakim jest człowiekiem w programie. Niemiły, arogancki. Aż wstyd, że w sumie reprezentował w jakiś sposób Głogów. Słabeusz. Najlepiej co potrafi to krzyczeć na innych. Może trochę pokory Panie Bartku. Mimo, że pochodzimy z tego samego miasta- nie kibicowałam Panu.
40. Dodane przez Wojtek, w dniu - 01-05-2018 15:49
Fortepiano to jakas pomyłka dramat kulinarny ceny z kosmosu lepiej sie nie przyznawac ze sie bylo w jakims programie
reklama
 
Napisz komentarzzasady
  • Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji wypowiedzi, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
  • Wypowiedzi zawierające wulgaryzmy nie będą publikowane.
  • Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.
  • Zabezpieczono reCAPTCHA i ma zastosowanie Polityka prywatności oraz Warunki korzystania z usług Google.
 
Imię:
Komentarz: 
reklama

Dodaj zdjęcia do artykułu zasady
  • Zdjęcia dodawane przez użytkownika muszą dotyczyć tematu artykułu, należy wpisać także do nich komentarz aby uzasadnić ich publikację.
  • Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji zdjęć, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
  • Zdjęcia z komentarzem zawierającym wulgaryzmy nie będą publikowane.
  • Zdjęcia i ich komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.
 
 

    WIADOMOŚCI
  • najnowsze
  • komentowane
  • << Previous
  • Next >>
  • <Playback
  • Stop
  • Play >
  • 1
  • 2
  • 1 rok temu
  • 5 lat temu
  • 10 lat temu
  • 15 lat temu
  • << Previous
  • Next >>
  • <Playback
  • Stop
  • Play >
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
reklama
reklama
reklama
robust