Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
wykrywanie botów i nadużyć w usługach
pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
prawo żądania sprostowania danych,
prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
forma pisemna Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno
Informacje dodatkowe Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
StartGłogów Pierwszy klient był już o czwartej rano
Pierwszy klient był już o czwartej rano
12.02.2015. Radio Elka, Leszek Wspaniały
Z różaną marmoladą, a może z ajerkoniakiem? Z bitą śmietaną czy może w polewą czekoladową? Dziś raczej nikt nie patrzy na ilość kalorii. W Tłusty Czwartek można sobie trochę pofolgować i skusić się na pyszne pączki.
Dyżurny reporter: 667 70 70 60
- Kupiłem dziś tradycyjne pączki, z lukrem i bez, a na wierzchu skórka pomarańczowa. W kartonikach mam 30 pączków, dla kolegów z pracy i trochę dla rodziny. Warto tak wcześnie wstać, bo nie ma kolejek. A później wiadomo co się będzie działo.
Ja kolejek uniknąłem w tym roku - powiedział nam jeden z klientów cukierni Meryk, która po raz pierwszy otworzyła swoje podwoje w Tłusty Czwartek już o godzinie 4.00. - Z zegarkiem w ręku pierwszy klient był właśnie punktualnie o czwartej. Kupił 50 pączków. Każdy następny nie mniej niż trzydzieści - mówi Paulina Szocik , kasjer-sprzedawca w cukierni. - Zdecydowaliśmy się na tak wczesne otwarcie bo wiemy, że dużo głogowian dojeżdża do pracy w kopalniach do Polkowic czy Lubina. Jak widać po ruchu klientów, był to bardzo dobry krok. Zamierzamy zrobić dziś 20 tysięcy pączków. Jedni biorą pięć, inni 30, a niektórzy po 300, gdy zaopatrują swoje firmy. Dobry pączek musi mieć pasek. Ja mówię na nie „gnieciuchy”, które po naciśnięciu nie wracają do pierwotnego kształtu. Są soczyste. My zawijamy pączki, nie nabijamy. Kiedyś nie było maszynek. Mamy około 12 ludzi tylko i wyłącznie do zawijania pączków - powiedział Marcin Meryk, właściciel cukierni.
1. Dodane przez pączek, w dniu - 12-02-2015 08:13 00 a potem beda jezdzic na nocne dyzury do aptek po hepatil ,proliver i tym podobne
2. Dodane przez wiem co pisze, w dniu - 12-02-2015 09:06 00 Jak to wszystko sie zmienia.Pamietam czasy kiedy bylo podobnie jezeli chodzi o kolejki a nie byl to tlusty czwartek a dzien osmy marca.Identyczna sytuacja tyle,ze byly to kwiaty /gozdziki/.Panie mialy swieto a po pracy szefowie wracali do domu chwiejnym krokiem.Niejednokrotnie sie zastanawialem czyje to bylo swieto.
3. Dodane przez zok, w dniu - 12-02-2015 13:14 00 w cukierniach jadą na chemii która zastępuje naturalne składniki
4. Dodane przez Paczek, w dniu - 12-02-2015 13:23 00 A ile mozna zjesc najwiecej paczkow w ciagu dnia ? ?
5. Dodane przez xxxx, w dniu - 12-02-2015 16:57 00 do leszna tez dojezdzaja rano szkoda ze niewiedziałam ze tak otwarte było 4;00rano .szmaznego wszystkim zycze.
6. Dodane przez s, w dniu - 12-02-2015 18:31 00 po ile te pączki z marmoladą ?
reklama
7. Dodane przez rob, w dniu - 12-02-2015 19:30 00 Pyszne pączki? Były kiedyś.Teraz są chemiczne,bez smaku i zapachu.Nazywać się powinny,,wyroby pączkopodobne".
8. Dodane przez SZOK, w dniu - 12-02-2015 21:39 00 Co na to Sanepid gdzie SA CZEPKI NA GŁOWE I RĘKAWICZKI BO TO NIE WYGLĄDA HIGIENICZNIE !!!
9. Dodane przez pączek mamy, w dniu - 13-02-2015 12:11 00 16 jaj, cukier, mąka, drożdże, marmolada śliwkowo-jabłkowo-pomidorowa, dużo cierpliwości przy ubijaniu na parze połączonej z 50g spirytusu, stopiony smalec. Mamy 60 pączków przy których merykowe, bliklowe ze wstydu się palą. Wczoraj zaliczyłem ich 19 od 11:30 do 20.
10. Dodane przez DDS, w dniu - 13-02-2015 12:21 00 No właśnie dlaczego nie ma w cukierniach podawanego składu ciast - przynajmniej tych szkodliwych czynników ?
11. Dodane przez do kom 8, w dniu - 13-02-2015 12:47 00 a myslisz ze czepek cos da? wyobrazasz sobie smazyc paczki w rekawiczkach? widac ze sie nie znasz w ogole na cukiernictwie.W zadnej piekarni ani cukierni nie pracuje sie w rekawiczkach
Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji wypowiedzi, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
Wypowiedzi zawierające wulgaryzmy nie będą publikowane.
Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.
Zdjęcia dodawane przez użytkownika muszą dotyczyć tematu artykułu, należy wpisać także do nich komentarz aby uzasadnić ich publikację.
Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji zdjęć, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
Zdjęcia z komentarzem zawierającym wulgaryzmy nie będą publikowane.
Zdjęcia i ich komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.